Wat is Flyball

Wat is Flyball?
Stel de vraag aan 10 personen en de meesten gokken op één of andere manier van voetbal, basketbal of pakweg volleybal en waarschijnlijk legt niet één de link naar de hondenwereld.


Flyball is nochtans een HONDENSPORT die eind de jaren ’80 via Amerika en Engeland naar ons landje kwam overgewaaid.


Iedereen die flyball voor de eerste keer ziet is meteen enthousiast, omdat deze sport aan onze honden geeft wat wij graag zien :


Blije, werkgrage honden, die in een balspelletje hun teveel aan energie kwijtraken, en die iets kunnen doen wat aan hun primaire behoeften tegemoet komt, nl. jagen…


En in dit geval is de bal de prooi !


 


Hoe gaat flyball nu in zijn werk ?


Flyball is een teamsport waarbij 4 honden om de beurt over 4 hindernissen naar een toestel rennen.

In dit toestel zit een tennisbal.  De hond laat met een druk van de poten de bal de bal uit het toestel springen en moet die dan zo vlug mogelijk over de horden terug bij zijn baasje brengen.

De ballader heeft op dit moment al een nieuwe bal in het toestel geplaatst voor de volgende hond in aantocht… tot ze alle vier over dezelfde start/finishlijn geweest zijn !

Training, inzicht en concentratie zijn hier belangrijk voor zowel geleiders  als honden, daarom is de coach net zoals bij vele sporten onontbeerlijk voor het resultaat !


Dus indien interesse in een toffe, energierijke discipline samen met je oogappel, kom alvast een kijkje nemen bij onze Club New Vision te Herselt !


Iedereen welkom